• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

 

Gambia wordt gekenmerkt door een tropisch klimaat, met een heet en regenachtig seizoen rond juli tot en met oktober en een droog seizoen. Gambia heeft een prachtig flora en fauna, wat vooral in het landelijk gebied nog intact is. Gambia krijgt regelmatig de koosnaam ‘’The Smiling Coast of Africa’’, wat voornamelijk is gegeven door algemene vriendelijkheid dat vele mensen ervaren in Gambia.

Het bevolkingsaantal is vrij laag, veel families zijn met elkaar verbonden en de sociale controle is sterk. Dit is ook in het dagelijks leven te merken en te zien, vele mensen groeten elkaar op straat en het sociale systeem waar vele uitgebreide families nog samen wonen op één stuk land. Het bevolkingsaantal groeit gestaag, maar helaas heerst er nog steeds veel armoede onder grote delen van de bevolking, zeker in de landelijke gebieden.

Momenteel bestaat de Gambiaanse economie uit visserij, landbouw en voornamelijk toerisme. Veertig jaar geleden begonnen de eerste toeristen naar Gambia te komen en deze hebben vele initiatieven gestart in educatie, landbouw, bedrijfsontwikkeling en individuele sponsoring. De toeristen industrie is een van de grootste inkomens voor Gambia. Door de verandering van het politieke systeem in februari 2017, is Gambia een zeer geliefd vakantieland, wat vele duizenden banen creëert.

De stichting ‘’Foundation for Humanity and Nature connections’’ ziet veel mogelijkheden voor lokale bevolking en bezoekers van Gambia te verbinden op basis van menselijkheid en in verbinding met de natuur. Onze hoofd doelen zijn duurzaamheid, werkgelegenheid creëren, samen werken en educatie. Zo dat we samen één kunnen zijn!

Lees meer over onze doelen.

Social media

"Use your smile to change the world. Don't let the world change your smile."