• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

From seeds to business

‘’From seed to business’’ training Veel (jonge) ondernemers kunnen wel wat hulp gebruiken bij de groei en management van hun bedrijfsactiviteiten.

Marisse is sinds vorig jaar een trainer van de training ‘’From seed to business’’ van Myfarm, Africa startup. De training is zo opgezet door Africa startup dat jongeren en volwassenen met verschillende achtergronden stap voor stap leren hun ‘’small business’’ te professionaliseren. Thema’s die behandeld worden zijn het opstellen van een business plan, planning, marketing, verpakken, labelen, het calculeren van prijzen en gaan we dieper in op sales.

Ook word People power behandeld, waar we kijken naar wat voor eigenschappen je bij jezelf nodig hebt en van andere om je heen!De training is opgezet en word ook gegeven in de stichting MyFarm, Africa startup, die een prachtig educatie centrum hebben in The Gambia. Op MyFarm is goed te zien en te ervaren hoe je met de natuur samen kan werken en op een duurzame manier producten kan produceren. Zo zijn er naast de tuinen, een zeepfabriek, productie ruimte, solar ovens, computerlokalen en learning labs waar studenten gebruik van kunnen maken.

In de training ‘’from seed to business’’ willen we jongeren en volwassen inspireren en leren hoe zij hun bedrijfsvoering kunnen professionaliseren. We nemen hun mee in de processen die in MyFarm te vinden zijn, geven coaching voor hun eigen bedrijf(splannen) en introduceren hun met het
netwerk in Gambia voor startende ondernemers.

Vele (startende) ondernemers zouden iets kunnen hebben aan de training, maar hebben niet altijd de financiële middelen deze te bekostigen. Foundation for Humanity and Nature connections houdt zich dan ook actief bezig met het werven van studenten, sponsors en het financieren van de trainingaan individuen.